Ancheta dupa ce un barbat de 47 de ani, din Gorj, a decedat la cateva zile dupa ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca

Ancheta in Romania. Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva Covid-19 (CNCAV) a venit cu mai multe precizari privind decesul barbatului din judetul Gorj la cateva zile dupa ce i-a fost administrata prima doza de vaccin anti-Covid-19 de la AstraZeneca
[adinserter block=”1″]

Comunicatul integral:
“In urma aparitiei in spatiul public a unor informatii privind decesul unui barbat, de 47 de ani, din Targu Jiu, judetul Gorj, cu istoric de vaccinare recenta, Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj s-a autosesizat si a derulat verificari pentru documentarea situatiei in cauza.

Potrivit datelor transmise, astazi, 4 martie a.c., catre Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV), in cursul zilei de 28 februarie a.c., persoana respectiva s-a prezentat la un centru de vaccinare din Bumbesti-Jiu, unde i s-a administrat prima doza de ser produs de compania Oxford/AstraZeneca.

In urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor, nu au fost indicate probleme cronice de sanatate. Dupa administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, barbatul a ramas in spatiul de supraveghere postvaccinala timp de 15 minute, fara a prezenta modificari ale starii de sanatate, ulterior parasind centrul de vaccinare.

A doua zi, pe 1 martie a.c., in jurul orei 8.00, in timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situatie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanta.
[adinserter block=”2″]

Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atat in ambulanta, cat si in unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Targu Jiu, iar in seara aceleasi zile, in jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigatiile medicale efectuate in cadrul Sectiei Anestezie – Terapie Intensiva din SJU Targu Jiu au evidentiat modificari caracteristice unui infarct miocardic acut intins.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *