Elena Udrea, condamnată la închisoare cu executare!

Elena Udrea, condamnată la închisoare cu executare. Elena Udrea și fiica cea mare a fostului președinte al României, Ioana Băsescu au primit sentințele de la Curtea de Apel București în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.Elena Udrea a primit o condamnare de 5 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită și 6 ani pentru spălare de bani. Decizia nu este definitivă!

Elena Udrea, condamnată la închisoare cu executare
Elena Udrea, condamnată la închisoare cu executare. Elena Udrea și Ioana Băsescu au primit astăzi sentința în dosarul în care cele două au fost acuzate că au încălcat legea în 2009, pentru a strânge banii necesari în campania electorală a fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Elena Udrea a primit mai multe condamnări pentru spălare de bani și luare de mită, rezultând o pedeapsă de șase ani de închisoare, plus un spor de doi ani. În total, Elena Udrea va executa opt ani de închisoare. De asemenea, Ioana Băsesc a fost condamnată la cinci ani de închisoare, fiind acuzată de spălare de bani și instigare la spălare de bani. Totodată, Victor Tarhon, la data faptei președintele Consiliului Județean Tulcea, a primit patru ani cu suspendare pentru luare de mită, iar Dan Andronic a fost achitat. Gheorgeh Nastasia a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și Ioan Silviu Wagner, directorul general al companiei Oil Terminal a fost condamnat în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009, 3 ani de închisoare cu suspendare.

În urmă cu o lună, la ultimul termne de judecată, procurorul de ședință a cerut pedepse maxime pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu, de până la 12 ani de închisoare. În 2017, procurorii DNA au trimis în judecată pe Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru instigare la luare de mită, spălare de bani, pe Ioana Băsescu, notar public și fiica președintelui Traian Băsescu în funcție la acea vreme, pentru instigare la delapidare, instigare la spălarea banilor, pe Gheorghe Nastasia, la data faptei secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru luare de mită, pe Vcitor Tarhon, la data respectivă fiind președintele Consiliului Județean Tulcea, tot pentru luare de mită, pe Silviu Wagner, la data faptei director general al unei societăți, pentru delapidare și pe Dan Andronic, pentru mărturii mincinoase.

Elena Udrea, acuzată de luare de mită
Conform procurorilor, remiterea foloaselor infracționale a fost ascunsă prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în serivicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, reclame publicate în mass-media și prestarea de servicii de consultanță. Elena Udrea este acuzată că în perioada octombrie-noiembrie 2009, l-a determinat pe Gheorghe Nastasia să ceară și să primească suma de aproape un milion de lei de la un om de afaceri, în schimbul asigurării plății unor contracte pe care societatea respectivă le avea în derulare. În realitate, se pare că banii au fost folosiți pentru plata mai multor servicii de publicitate stradală pentru campania electorală a unuia dintre candidați. „Udrea Elena Gabriela i-a indicat inculpatului Nastasia Gheorghe atât suma pe care urma să o solicite de la reprezentantul societăţii comerciale în schimbul asigurării finanţării ce urma să fie aprobată de către minister în contul unor lucrări deja executate de societate, cât şi denumirea firmei către care urma să se realizeze plata foloaselor pretinse (a mitei). În perioada 27 noiembrie – 21 decembrie 2009, omul de afaceri a virat în contul firmei indicate, în două tranşe, suma de 918.864 lei, în baza unui contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, deşi societăţile administrate de omul de afaceri nu aveau nevoie de o campanie naţională de publicitate pentru promovarea unor proiecte locale”, arată DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.