Emil Rengle, semnal de alarmă despre realitatea dură a comunității gay: “Mamelor și taților le e rușine cu propriii lor copii din cauză că vor fi judecați de vecini, prieteni, colegi”

Emil Rengle, semnal de alarmă despre realitatea dură a comunității gay: “Mamelor și taților le e rușine cu propriii lor copii din cauză că vor fi judecați de vecini, prieteni, colegi”

Rengle este unul dintre cei mai îndrăgiți dansatori din România, dar în același timp și unul dintre cele mai controversate figure din showbiz, dată fiind orietarea sexuală gay, asumată în mod public.

Emil Rengle și-a făcut coming out-ul, așa cum este denumit procesul de a afirma public și voluntar orientarea sexuală, care este de fapt un proces de recunoaștere, acceptare și mărturisire a orientării sexuale sau identității de gen atât față de propria persoană, cât și față de ceilalți, în urmă cu 3 ani. De atunci, a început să susțină public comunitatea LGBT.

Emil Rengle, semnal de alarmă: “Le e rușine cu propriii lor copii”
Rengle face acum un apel la empatie și asumare.

„Mă gândesc uneori la membrii comunității din care fac parte și famiile lor, nu de puține ori dezbinate din cauza orientării sexuale. Eu nu vreau să accept o societate în care mamelor și tatilor le este rușine cu propriii lor copii din cauză că vor fi judecați de vecini, de prieteni, de colegii de muncă. A fi gay nu este o rușine, dar a judeca pe altcineva pentru ce este el este o greșeală, o greșeală pe care o putem repara împreună.”, a explicat cunoscutul artist.

Emil Rengle a însoțit video-ul de textul “75% dintre români consideră că este important să fii tratat(ă) cu respect și să îi tratezi pe ceilalți cu respect, inclusiv persoanele gay și lesbiene.”, potrivit unul studiu.

Într-un alt story, Regle a postat mesajul său pentru membrii comunității sale și familiile lor:

“Să nu vă fie rușine cu voi înșivă, nici cu copiii dumneavoastră. Indiferent de ce ar spune gura lumii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.