Florin Cîțu, anunțul care îi va ÎNFURIA pen români, despre NOILE RESTRICȚII

Lucrurile în țara noastră nu sunt deloc favorabile în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus. Cazurile de infectare din România sunt în continuă creștere și situația devine din ce în ce mai dificilă, motiv pentru care autoritățile au decis impunerea de noi măsuri la nivel național. Florin Cîțu, premierul țării, a explicat de ce s-a recurs la interzicerea circulației de la ora 22.00, ceea ce îi nemulțumește cel mai mult pe români.

De ce s-a hotărât interzicerea circulației mai devreme
Pe 10 martie au fost adoptate măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului, în condițiile în care numărul de cazuri de infectare din țara noastră a crescut considerabil. Astfel, ocuparea spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică a fost limitată cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora în mai multe stațiuni turistice.

Cea mai importantă măsură a fost interzicerea circulației în intervalul orar 22-05, ceea ce a trezit nemulțumirea românilor. Premierul Florin Cîțu a explicat că această decizie a fost adoptată deoarece și în alte țări se procedează la fel și deja se văd rezultatele. Oficialul a explicat că în unele țări dezvoltate, oamenii nu mai pot ieși chiar după ora 18.00.

„Prima oară ne-am uitat la ce fac celelalte țări și una din primele măsuri pe care toate țările le iau este aceea de a reduce timpul de circulație pe durata nopții. Este o măsură care a funcționat și am pregătit un sumar al acestei măsuri, să vedeți cum arată în alte țări. România este printre cele mai permisive, sunt țări dezvoltate unde după ora 6 seara nu se mai poate circula”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare
Cât despre pașaportul de vaccinare, Florin Cîțu a explicat la finalul lunii februarie că nu s-a discutat oficial în Guvern despre introducerea unui document prin care să le fie permis persoanelor vaccinate să aibă acces în diferite locuri publice.

Premierul crede că nu este momentul să se pună această problemă acum, când România se află în plină campanie de vaccinare și nu au fost imunizate suficiente persoane. Cîțu nu a exclus necesitatea unui astfel de document, dar susține că este prematur să se facă planuri în acest sens încă de pe acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *