Întâmplare halucinantă, în Piatra-Neamț. În loc să ajute o femeie care încerca să se spânzure, un tânăr a scos telefonul și s-a fotografiat lângă ea

O întâmplare halucinantă a avut loc în Piatra-Neamț, acolo unde, un tânăr, în loc să ajute o femeie care încerca să-și pună capăt zilelor prin spânzurare, a scos telefonul mobil și s-a fotografiat lângă ea.

Un tânăr din Piatra-Neamț a șocat mediul online, după ce a postat o fotografie cu el, în fundalul căreia se vedea o femeie care se zbătea între viață și moarte, din cauza faptului că încerca să se spânzure. Psihologii au tras un semnal de alarmă, după ce gestul tânărului a fost unul cum nu se poate mai revoltător și a stârnit revoltă pe rețelele de socializare.

Mai mult, fotografia făcută de acesta a devenit, rapid, virală. Povestea a început în felul următor: femeia cu pricina, om al străzii, a decis să-și pună capăt zilelor, spânzurându-se de salcia care se afla în fața unei scări de bloc.

Tânărul care a stârnit revoltă în mediul online se afla, la momentul respectiv, în zona în care femeia a decis să-și pună capăt zilelor. În loc să sune la 112, acesta a preferat să scoată telefonul mobil din buzunar și să se fotografieze cu scena macabră în fundal și, în mod ironic, să arate semnul ok.

Psihologii trag un semnal de alarmă
Fotografia a fost dată publicităţii pe reţelele de socializare, unde mai multe persoane s-au aratat revoltate de cinismul de care a dat dovadă tânărul.

„Mulți tineri ajung să trăiască pentru un selfie, o fotografie, care să ajungă virală în lumea virtuală, ignorând acțiunile care pot face distincția dintre viață și moarte. Nevoia de a obține cât mai multe comentarii și aprecieri în lumea online duc la acțiuni impulsive și lipsite de empatie”, a declarat pentru antena3.ro, Elena Gheoculescu, psiholog clinician şi psihoterapeut integrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *