Mihai Trăistariu crede că doar vaccinul îi poate scoate pe artiști din foame: „Un coleg a ajuns vânzător, o colegă face videochat”

Mihai Trăistariu este nerăbdător să se injecteze cu serul anti-Covid. Artistul a și postat un mesaj în care explică pe larg fanilor de ce își dorește cu ardoare să se vaccineze, chiar dacă el a declarat de la începutul pandemiei de coronavirus că este împotriva măsurilor de prevenție exagerate, în opinia sa, luate de autorități.

„Vaccinul nu-l fac de plăcere, ci de nevoie! Dacă virusul nu dispare, noi, artiștii trebuie să ne reprofilam. Nu m-aș fi vaccinat niciodată dacă nu aș fi fost forțat de împrejurări. Așa cum nu m-am testat niciodată până acum și am pierdut o vacanță în Grecia din cauza asta. N-am zis niciodată că virusul nu există. Chiar am vreo 50 de cunoștințe care au făcut boala. Vreo 40 n-au avut niciun simptom, iar ceilalți 10 au avut manifestări ale bolii, dar trăiesc și astăzi. Bătrânii sunt cu risc și bolnavii. Ei ar trebui să stea acasă. Nu obligați, ci să li se recomande. Nu putem bloca toată omenirea pentru ei. Altfel noi, cei tineri, murim de foame”, declară artistul, într-un mesaj disperat, postat pe pagina sa de Facebook.

Mihai Trăistariu: „Vaccinați-vă! Nu moare nimeni și nici nu-ți bagă nimeni cipuri”
Artistul își îndeamnă fanii, dar și pe ceilalți colegi de breaslă să-și facă vaccinul anti-Covid cât mai repede. „Specialiștii mondiali zic cam așa: dacă nu se vaccinează cel puțin 70 la sută din populația globului, vaccinarea în masă e inutilă și nu mai scăpăm de virus niciodată. Și-atunci, matematic vorbind, pentru mine ca artist sunt doar două soluții ca să pot cânta din nou: ori mă vaccinez cu ochii închiși și sper c-o s-o facă toată planeta și se stinge pandemia în doi-trei ani, după care putem concerta, ori mă mut la Dubai sau într-una din cele patru țări care nu au impus restricții și trăiesc liber. Dar continui acolo cu business-urile mele, cântatul rămânând doar o amintire. Vaccinați-vă! Cu încredere! Nu moare nimeni și nici nu-ți bagă nimeni cipuri”, a mai spus Trăistariu în postarea sa.

„Mii de instrumentiști, lăutari mor de foame! Unii vând viori, alții fac videochat”
Artistul Mihai Trăistariu este de părere ca restricțiile luate de autorități în pandemie i-au distrus pe artiști din punct de vedere financiar, aceștia ajungând să se „prostitueze” în diferite moduri pentru bani. „Sunetiștii, impresarii, actorii, dansatorii și miile de persoane din spatele scenei sunt îngrozite că trebuie să renunțe la meseria practicată o viață, pentru că nu mai au ce mânca. Nu e de joacă! Eu sunt un norocos pentru că sunt un tip întreprinzător și n-am depins niciodată de banii din concerte. 90% însă din artiști sunt acum la pământ! Am întâlnit deja un coleg – artist, care lucrează ca bodyguard la un market. Nu e posibil așa ceva. Iar omul când m-a văzut, a lasat capul în jos, rușinat. Un coleg de breaslă vinde viori. Un altul s-a făcut vânzător la o alimentară de cartier. O altă colegă cântăcioasă face videochat în perioada asta ca să-și cumpere de mâncare. E groaznică pentru un artist această perioadă. În această situație ne-au adus restricțiile și carantina. Am ajuns la capătul puterilor”, a adăugat artistul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *