Poliţiştii-torţionari de la Secţia 16, filmaţi în timp ce strâng de gât un bărbat în timpul unui interogatoriu, în 2018 – VIDEO

O parte dintre agenţii de poliţie cercetaţi pentru tortură de la Secţia 16 din Capitală apar în imaginile surprinse de camerele de supraveghere în timp ce agresează un bărbat în timpul unui interogatoriu: îl dau cu capul de masă, în trântesc la pământ şi îl strangulează.

Imaginile au fost surprinse chiar de camerele de monitorizare din secţie şi au fost difuzate de Antena 3.

Victima din imagini a ajuns obiectul furiei poliţiştilor după ce a avut, pe stradă, o altercaţie cu două persoane care s-ar fi drogat. Bărbatul povesteşte că a anunţat situaţia la numărul 112. Însă unul dintre cei care, aparent, se drogau a sunat şi el la poliţie şi a spus că este fiul unui poliţist. Dus la secţie, bărbatul care a sesizat incidentul la 112 a fost supus brutalităţilor în mai multe reprize.

Incidentul care a dus la brutalizarea bărbatului din imagini în secţia 16 de poliţie s-a petrecut în anul 2018. Însă aceasta nu este singura „ispravă” de acest gen în care au fost implicaţi aceşti poliţişti.

Florin Vîlnei, preşedintele Federaţiei Poliţiştilor „Sed Lex”, a confirmat, pentru sursa citată, că o parte dintre cei care apar în imaginile video sunt aceiaşi din dosarul deschis de procurori pentru sechestrare şi tortură într-un caz petrecut în septembrie 2020.

Un sindicalist, printre poliţiştii-torţionari
În acest dosar au fost arestaţi, joi, trei poliţişti. Alţi trei au fost puşi sub control judiciar iar în cazul unui alt poliţist nu s-a dispus nicio măsură.

Printre cei arestaţi se află şi Viorel Constantin Şeicaru, vicepreşedintele unei alte organizaţii sindicale, Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.Alături de Şeicaru au fost aresaţi poliţiştii Răzvan Viorel Lupu şi Dorin Nine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *