Raed Arafat a reacționat după ce s-a spus că este condamnat în Palestina

Bărbatul care l-a amenințat cu moartea în iulie 2020 pe secretarul de stat Raed Arafat, printr-un mesaj postat pe Facebook, a fost reținut pentru amenințare în scop terorist.

În luna iulie 2020, Raed Arafat a fost ameninţat cu moartea, pe Facebook, de un adept al teoriei conspiraţiei potrivit căreia noul coronavirus nu există.

Șoșoacă, inspirată de o postare pe Facebook
De la debutul pandemiei de COVID-19, șeful DSU a devenit subiectul multor minciuni și teorii conspiraționiste apărute în spațiul public, în special pe rețelele de social media, pentru a instala teama și neîncrederea în autorități și în măsurile și restricțiile impuse. Cu toate că, până acum, nu a reacționat, se pare că paharul s-a umplut. Invitat la Digi24, Raed Arafat a dat primele declarații după ce Diana Șoșoacă a spus că e condamnat la închisoare în Palestina.

„Din păcate, în ultima perioadă au fost multe din aceste tipuri de minciuni. Asta a fost una mai mult răspândită, care a dus la atacuri foarte mari și la niveluri de persoană dar și la nivelul instituției care o deservesc, DSU. Nu e singura minciună. Hai să luăm minciuna că «doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasă», adică nu la mine acasă în România, ci «la el acasă» în capul altora ar fi altundeva și că eu aș fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. În viața mea nu am auzit așa ceva. Și totuși asta s-a răspândit, fiind pornită această chestie de o doamnă senatoare. Și multe alte minciuni circulă lună de lună”, a explicat șefu DSU.

”Crime împotriva cetățenilor români”
Autorul postării a spus în mesaj că Arafat ar fi „condamnat la moarte în Palestina” și că ar fi comis „crime împotriva cetățenilor români” și spune că prin depunerea jurământului militar „a primit dreptul de a ucide în numele țării și poporului român”.

”Am închis internetul acum, pe tabletă. Cum l-am deschis, curgeau mesaje de înjurături. Și nu numai înjurături, și îndemnări: pleacă de acasă. Același lucru îl pățesc toți colegii care îndrăznesc să deschidă gura și să spună ceva despre această boală…

Pe mine nu mă afectează deloc, dar pe alții îi afectează. Eu, să zicem, am trecut prin destule, m-am obișnuit. Sunt, pentru unii, șocante mesajele astea. E suficient să primească câteva, s-au oprit acolo. La mine nu pot să spun decât să continue, nu am nicio problemă”, a declarat atunci pentru Digi24 Raed Arafat.

Distribuire masivă în social media
Trebuie precizat că postarea bărbatului care l-a amenințat pe secretarul de stat a adunat în scurt timp 1.110 de reacţii şi a fost distribuită de peste 1.500 de ori, însă apoi bărbatul a şters repede mesajul după ce subiectul a apărut în presă.

”În baza articolului 55 din Constituţia României, declar public: Având în vedere că Raed Arafat este condamnat la moarte în Palestina şi datorită crimelor pe care le-a comis împotriva cetăţenilor români ( trafic de organe Mossad ), EU, Coltor Raul Nicolae, prin depunerea jurământului militar la data de 1 Decembrie 2005 am primit dreptul de a ucide în numele Ţării şi a Poporului Român!

Domnule Raed Arafat! O să fiu EU acela care o sa va ingroape alături de un porc (animal considerat impur în religia musulmană – n.red.) într-un mormânt de Piatră! Te somez să părăseşti acest teritoriu înainte de întâlnirea noastră! Game over zdreanto!”, este mesajul postat de Raul Coltor pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *