Şefă de promoţie, eliminată din Bacalaureat pentru fraudă: „Merg în instanţă. Îmi vreau diploma înapoi!”

O plângere înregistrată la Inspectoratul Şcolar Suceava, referitoare la faptul că în centrul de examinare de la Moldovița, Liceul ”Vasile Cocea“, s-a copiat la Bacalaureat, s-a soldat cu eliminarea a 17 absolvenți de liceu. Doi inspectori au fost trimiși să verifice imaginile înregistrate de camerele de supraveghere.

Alexandra Bîndiu, şefa promoţiei din acest an de la ”Vasile Cocea“ a obţinut media 9.46 la examen, dar nu îşi va primi diploma pentru că este una dintre absolvenții vizați de măsura inspectoratului.

După ce a încheiat clasa a XII-a cu media 10, Alexandra nu-şi poate explica ce anume s-a putut întâmpla la examenul de Bacalaureat. Ea spune că nu era nevoie să se inspire în timpul probelor şi nici nu avea de la cine, iar diplomele de merit obţinute de-a lungul anilor de studiu sunt o dovadă în acest sens.

”Nivelul de dificultate (al probelor de examen – N.R.) a fost acceptabil, m -am pregătit intens ca să fac faţă si dovada sunt rezultatele. (…) Eu sunt în stare să dau BAC-ul în orice moment, nu este o problemă, însă am nevoie de diplomă ca să mă pot înscrie la facultate, să-mi continui studiile, din luna octombrie, la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava“, a declarat Alexandra Bîndiu pentru cotidianul Adevărul.

Ea ar fi vrut să urmeze cursurile Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.

”Eu nu pot spune ce s-a intamplat, eu eram concentrată pe lucrarea mea. Profesorul care era supraveghetor răspunde de asta, era sarcina lui“, a spus absolventa chestionată dacă în sala în care a susţinut examenul s-a copiat.

Alexandra Bîndiu spune că a contactat un avocat şi că îşi va căuta dreptatea în instanţă.

”Am contactat avocaţi, vom merge în instanţă pentru că lucrările redactate de mine sunt făcute din cunoştinţele proprii. Eu îmi vreau notele înapoi şi diploma“, a mai spus fosta elevă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *