Un pescar nord-coreean a fost executat public pentru că a ascultat un post de radio străin

Un pescar din Coreea de Nord a fost executat public pentru că a ascultat posturi de radio străine interzise în țară, conform unor surse nord-coreene citate de Business Insider. Bărbatul ar fi ascultat posturile de radio în timp ce se afla pe mare.

Pe numele său de familie Choi, pescarul în vârstă de 40 de ani a fost executat public de un pluton de execuție, în fața a alți 100 de căpitani de nave de pescuit. În Coreea de Nord legea le interzice cetățenilor să asculte posturi de radio străine, iar semnalul este blocat pe teritoriul țării. În apele deschise, însă, semnalul mai poate fi prins, iar unele posturi de radio pot fi ascultate.

Choi, un căpitan de navă de pescuit, ar fi deținut o flotă de peste 50 de bărci. El a fost turnat de unul dintre membrii echipajului său. Choi a recunoscut că a ascultat posturi de radio străine și a fost pus sub acuzare pentru „activități subversive împotriva partidului”, se arată într-un raport al Radio Asia Liberă, care citează un oficial nord-coreean anonim.

„Autoritățile au decis că persoana nu mai poate fi reeducată așa că l-au trimis în fața plutonului de execuție. Pare că au decis să îl transforme pe Choi într-un exemplu pentru a le arăta și celorlalți ce se întâmplă când asculți posturi de radio externe”, a declarat un rezident anonim al Coreei de Nord pentru Radio Asia Liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *